Ik verzet

Theatermakerij Enschede

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Enschede verdiepten zich onder leiding van theatermaker Renée Buys in de geschiedenis van Enschede ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Ik verzet.

Verhalen over angst, in opstand komen, niet anders kunnen, moedig zijn, je verzetten en doen wat je kan, vormen een indrukwekkende voorstelling met als decor het Volkspark in Enschede. Meteen na de dodenherdenking op 4 mei nemen de spelers van de Theatermakerij het publiek mee op een route door het verleden, het heden en het Volkspark. ’Wanneer je als joodse jongen in die situatie de mogelijkheid hebt om verzet te plegen en je maakt er geen gebruik van, dan ben je toch een slappeling?”

Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen, allen gebaseerd op gesprekken met ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie Renée Buys
Spel (jongeren) Britta, Roxan, Wietse, Rozemijn, Romy, Kaya, Lytske, Emma, Channelijne en Stijn
Productie Marion Lindeman
Met dank aan De geïnterviewde ouderen, Het 4/5 mei Comité Enschede, René Merbis, Rachel Denneboom, De Performance Factory, Concordia, Silas Neumann
Artistieke leiding Karine Roldaan

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2018 Enschede

Reageren is uitgeschakeld.