Ik weet het nog

Schouwburg De Lawei i.s.m. Joeso Peters

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Drachten verdiepten zich onder leiding van theatermaker Joeso Peters in de geschiedenis van Drachten ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen uit Drachten en Smalleringland over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Ik weet het nog.

Met dit project wil de Lawei onder de deelnemende jongeren, de ouderen – én de bezoeker – bewustwording creëren over de geschiedenis van de eigen omgeving in de oorlog. Dit door te vertellen over het blinderen van de ramen, het aftappen van stroom, het beklemmende onderduiken bij ‘myn omke in Appelscha’, het zingen voor de gevallen Canadezen en het spelen met de achtergebleven munitie. Wat gebeurde er en hoe wordt dat nu door de jongeren beleefd?

Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Speelt ook op vrijdag 4 mei 2018 om 19:00u

Regie Joeso Peters
Spel Wyts Abma, Jeffrey Roodbeen, Jildou Smilda, Else Talsma, Ruben van der Vaart en Oane Marten van der Veen
Productie Schouwburg De Lawei
Met dank aan de verhalen van; mevrouw Jelierse van der Heide, meneer en mevrouw Nanninga, meneer Schilstra, meneer en mevrouw Smit, mevrouw de Vries

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2018 Drachten De Lawei

Reageren is uitgeschakeld.