Ik weet wat jij bent

Theatermakerij Enschede

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Enschede verdiepten zich onder leiding van theatermakers Renée Buys en Karine Roldaan  in de geschiedenis van Enschede ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Ik weet wat jij bent.

Deze indrukwekkende voorstelling vertelt over labels, stempels, jodensterren, pesterijen, er niet bij horen en niet weten wie of wat je bent. Wat als je in een hokje gestopt wordt waar je niet meer uit kan? Wat als je voortaan een jodenster moet dragen? Wie ben je dan nog?

“Ik weet wat jij bent, jij bent een pinda en pinda’s mogen niet klagen over de oorlog. In Indië was het tenminste nog lekker warm.”

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Renée Buys
Artistieke leiding: Karine Roldaan
Spel: Xaveria, Arwen, Bloem, Casper, Fleur, Lotte, Fleur B, Jasmijn, Lytske, Mette, Maurits, Riley, Sanne en Sarah
Productie: Marion Lindeman
Met dank aan: De vertellers, Sara Giampaolo, Concordia, De Performance Factory, Gemeente Enschede, René Merbis en de vrijwilligers

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019 Enschede

Reageren is uitgeschakeld.