Ik zou mijn deur open doen…

Theater Castellum

Genre: Jongerenvoorstelling, Podcast

Jongeren uit Alphen aan den Rijn verdiepten zich onder leiding van theatermakers Iselin van Duuren en Manouk Martens in de geschiedenis van Alphen aan den Rijn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de podcast Ik zou mijn deur open doen...

Blijf thuis. Houd 1,5 meter afstand. Vermijd het openbaar vervoer. Ga niet naar school. Ga niet naar het museum. Ga niet naar het theater. Ga niet naar de kapper. Ga niet naar je vrienden. Ga niet op vakantie. Ga niet naar het strand. Ga niet naar je oma. Blijf thuis. En vier 75 jaar vrijheid.

‘Ik zou mijn deur open doen…’ is een onderzoek, door 6 jongeren en de 80-jarige meneer van Duuren, naar de vraag ‘Ben ik nu vrij?’. 

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Beluister hieronder de podcast.

Theater Na de Dam · Ik zou mijn deur open doen – Theater Castellum, Alphen aan den Rijn

Een initiatief van Theater Castellum en Theater na de Dam

Cast:
Ellen Dekkers
Minke Mante
Constant Mante
Annika Muller
Iris Onderwater
Marlou Westerhuis

Makers:
Manouk Martens & Iselin van Duuren

Montage en compositie:
Timon Persoon

Met financiële steun van Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2020 Alphen aan den Rijn

Reageren is uitgeschakeld.