In mijn hoofd is het al lente

Theater De Krakeling

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Amsterdam verdiepten zich onder leiding van theatermakers Loes van der Staak en Leander Breen in de geschiedenis van Amsterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling In mijn hoofd is het al lente.

Puber zijn in de oorlog. Iedereen verandert in vijf jaar. Een puber al helemaal. In het begin van de oorlog speel je nog met je pop of met een knuffel. Maar langzaam word je ouder en ben je met heel andere dingen bezig.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Randprogramma
Op 5 mei is na de voorstelling om 18:00 uur een Vrijheidsmaaltijd in Theater De Krakeling. U kunt zich aanmelden via www.krakeling.nl.

Regie Loes van der Staak en Leander Breen
Spel leerlingen van de amsterdamse jeugdteJAterschool en Kopklas Amsterdam
Productie Theater De Krakeling
Projectleider Hiske Dijkstra
Met dank aan alle ouderen die we hebben gesproken, de medewerkers van Theater De Krakeling, de medewerkers van de amsterdamse jeugdteJAterschool en de Makroon.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019 Amsterdam De Krakeling

Reageren is uitgeschakeld.