INDO GO HOME

Nicole Vervloed

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019 Den Bosch Verkadefabriek

Na de Japanse bezetting van Nederlands-Indië volgde een gewelddadige periode die leidde tot de onafhankelijkheid van Indonesië. Meer dan honderdduizend Indische Nederlanders moesten hun geboortegrond verlaten en de oversteek maken naar Nederland. Een land, nog herstellende van de Duitse bezetting, dat niet op hen zat te wachten.

In haar solo Indo go home onderzoekt de Indische theatermaker Nicole Vervloed de heimwee van drie generaties Indische Nederlanders en de vragen waar ze zelf mee worstelt. Wat betekenen Indische wortels nog als je liever naar Rimini op vakantie gaat dan naar Indonesië? Als je geen woord verstaat van wat je eigen Indonesische familie zegt? Wat betekent het om terug te verlangen naar een land van herkomst dat niet meer bestaat?

Theater Na de Dam 
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan 100 voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Indo go home is zowel vrijdag 3 als zaterdag 4 mei te zien. Let op: zaterdag 4 mei begint de voorstelling om 21.00 uur, na de herdenking op de Dam. 

Tekst en spel: Nicole Vervloed

Begeleiding: Bo Tarenskeen.

Eindregie: Daniëlle Wagenaar

Techniek: De Verkadefabriek

Met dank aan: Eva Zwart, Annelies van Wieringen, oom Reggie en oom Stevie

Reageren is uitgeschakeld.