Lege stoelen

ID Theatre Company i.s.m. het Theaterschip

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Deventer verdiepten zich onder leiding van theatermakers Marjan Barlage en Sassan Saghar Yaghmai in de geschiedenis van Deventer ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de straatperformance Lege stoelen.

Midden op een plein staan tafels en aan elke tafel zit iemand tegenover een lege stoel. Wilt u weten wie er op die lege stoel heeft gezeten? Tijdens deze straatperformance nodigen jonge spelers de mensen uit aan hun tafel, om ze getuige te laten zijn van dit antwoord.

Op 4 mei bent u aansluitend op de herdenking welkom op het Grote Kerkhof (onder de toren) doorlopend tussen 21.05 en 22.00 uur en op 5 mei kunt u doorlopend plaatsnemen op een lege stoel tussen 13.00 en 15.00 uur op De Brink.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Marjan Barlage
Choregrafie: Sassan Saghar Yaghmai
Regie-assistent: Elena Lachininoto en Tom Strik
Spel: Jongeren van de theaterschool in Deventer en ISK
Productie: ID Theatre Company
Met dank aan: Alle ouderen die hun verhaal met ons wilde delen. Erik Jan Post, Rozemarijn Braeken, Kasper Scholten, Teresia Elzinga (ISK Etty Hillesumlyceum het Stormink), Allard van Lenthe, Academie voor Theater en Dans Amsterdam, gemeente Deventer en Humanitas Deventer

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019 Deventer

Reageren is uitgeschakeld.