Maar het is wel oorlog

De City Speelt

Genre: Jongerenvoorstelling

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2018 Weesp

Jongeren uit Weesp verdiepten zich onder leiding van theatermakers Leander Breen en Wilma van Oenen in de geschiedenis van Weesp ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Maar het is wel oorlog.

Ga je in het verzet? Of ga je bij de roeivereniging? In Weesp was er geen levensgevaar door militaire activiteiten. Maar hoe zag het leven in Weesp er dan uit in tijden van oorlog? Kunnen wij daar ons iets bij voorstellen en hoe ver is oorlog bij ons vandaan? Aansluitend kunt u na afloop van Maar het is wel oorlog met de spelers meelopen in de Stille Tocht naar de herdenking bij de Ossenmarkt.

Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen, allen gebaseerd op gesprekken met ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie Leander Breen
Regie-assistent Wilma van Oenen
Spel (jongeren) Jongeren van De City Speelt
Met dank aan Bewoners van Oversingel die hun verhaal wilden delen, Bep Krull, Synagoge Weesp, Stichting Nationale Herdenkingen Weesp, Casparus College
Projectleiding Lenne Koning

Reageren is uitgeschakeld.