Nathans kinderen

Kwatta jeugdtheater

Geschikt voor: 12-18 jaar

Jeruzalem, ten tijde van de Kruisridders
Kurt, een jonge dappere Kruisridder, redt op een nacht Recha, de mooie dochter van de Joodse koopman Nathan, uit een brandend huis. Ze worden verliefd en onbedoeld het middelpunt van een strijd tussen een sultan, een bisschop en een Joodse koopman. Inzet van de strijd is de vraag welk geloof het ware is: de islam, het Jodendom of het christendom. De Parabel van de drie Ringen biedt uitkomst.
Nathans kinderen is een prachtige bewerking van het theaterstuk Nathan der Weise dat Lessing ruim 230 jaar geleden schreef en dat nog steeds niet aan actualiteit heeft ingeboet. De schrijver Ulrich Hub brengt de geschiedenis terug tot de tijdsduur van een nacht en stelt daarbij twee jonge mensen centraal: Recha & Kurt. Regisseur Josee Hussaarts vertaalde de versie van Hub en maakte er een sprankelende, eigentijdse voorstelling van.

 

Over Nathans kinderen

In 2012 maakte Theatergroep Kwatta de voorstelling Nathans kinderen. Deze voorstelling was te zien op middelbare scholen in de provincie Gelderland en bij de synagoge in Enschede.

In het voorjaar van 2014 herneemt Kwatta deze voorstelling. Kwatta komt met haar eigen theatertrailer naar het theater om Nathans kinderen te spelen voor iedereen vanaf 12 jaar. Het rijdende theater biedt plaats aan 60 personen.

 

De pers over Nathans kinderen

‘Theater voor jongeren maakt strijd tussen religies zichtbaar.’ (De Gelderlander, 11  mei 2012).

‘Een sultan, een bisschop en een jood. En een kruisridder en een mooi meisje. Een uur om je te realiseren dat het ene geloof niet beter is dan het andere.’ (De Gelderlander, 11 mei 2012).

‘De vijf acteurs van Kwatta brengen het verhaal snel en ludiek.’ **** (De Volkskrant, 21 mei 2012)

Tekst: Ulrich Hub – vertaling en regie: Josee Hussaarts – spel: Raoul Copier, Joost Dekker, Marieke van Leeuwen, Ruurt De Maesschalck en Steven Stavast – decor & kostuums: Barbara Kroon

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2014 Nijmegen Kelfkensbos

Reageren is uitgeschakeld.