Om ons heen

PS|jong

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Leiden verdiepten zich onder leiding van theatermakers Oukje den Hollander en Andrea Vermeer in de geschiedenis van Leiden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de audioportretten OM ONS HEEN.

PS|jong kijkt voorbij de stadsgrenzen van Leiden: wat is er OM ONS HEEN gebeurd? De jongeren nemen je mee in hun zoektocht langs Oegstgeest, Zoeterwoude en Voorschoten. Wat lang verborgen is gebleven, kan nu worden beluisterd.

Ga op pad met de PS|jong audioportretten en bijbehorende fietsroute! Je fietst van punt naar punt door drie dorpen om Leiden heen: Oegstgeest, Zoeterwoude en Voorschoten. Laat je meenemen in verhalen over de Tweede Wereldoorlog die lang verborgen zijn gebleven. De route is aangegeven op de kaart met nummers, maar je kunt op elke gewenste plek starten met de fietstocht! Bij drie speciale plekken maak je een stop om een audioportret te beluisteren. Vergeet niet tussendoor een lekkere koffie-to-go te halen bij IJsboerderij de Jong in Zoeterwoude! Veel luisterplezier.

Hoe werkt het?
Vanaf ma 19 april tot 29 april kun je voor 3 Euro een kaartje kopen voor OM ONS HEEN. Je krijgt van ons dan de audioportretten, een speciaal ontworpen routekaart, een bon voor een drankje-to-go en een aantal leuke extra’s thuis gestuurd. De route kun je vanaf di 4 mei t/m zo 9 mei fietsen. Bekijk de routekaart hier.

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

PS|jong: Abel Rozendaal, Lisa Janssen, Jeroen Josemans, Jona Cortenraad, Hadja Diallo, Yaron Shikma, Iris Schijvens, Hannah Pluis, Magdie Lub
Regie: Oukje den Hollander
Regie-assistentie: Andrea Vermeer
Productie: Marijn Maurits
Muziek en audio: Ralf Gerritse
Dramaturgie: Erica Smits

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2021 Leiden

Reageren is uitgeschakeld.