Ooit De Oorlog

The Young Ones

Genre: Jongerenvoorstelling

Voor het eerst maakt Theater Young Ones dit jaar een voorstelling in het kader van Theater Na De Dam. Met 12 jonge spelers die allemaal ‘wel iets met die oorlog hebben’. Maar wat is dat dan? Waarom heeft iedereen wel ‘iets’ met een oorlog die soms zo ver weg en iets van vroeger lijkt? En als je eigen grootouders de oorlog al niet eens meer bewust hebben meegemaakt, wat heb jij daar, in het nu, dan nog mee te maken?

 

Ooit De Oorlog is een voorstelling ontstaan vanuit al deze vragen en uit gesprekken met ouderen die de oorlog in Zwolle hebben meegemaakt. Jongeren spelen, zingen en denken over een oorlog die soms net een sprookje lijkt en soms, ineens, angstaanjagend dichtbij komt.

 

The Young Ones is een cultureel broeinest voor jong (theater) talent in Oost-Nederland met een unieke manier van werken. Zij maakt professionele, energieke en beeldende voorstellingen en voert theater- en culturele projecten uit met kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 t/m 26 jaar vanuit grote verhalen met thema’s die door de jaren heen actueel blijven, of weer actueel geworden zijn.

Regie & concept: Jelle Zijlstra

Productie: Anne van Uum & Ellen Wisse

Beeld: Kelly de Haan

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2015 Zwolle

Reageren is uitgeschakeld.