Als het water je aan de lippen staat

De VAK, centrum voor de kunsten, Delft

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Delft verdiepten zich onder leiding van theatermakers Alexa van der Velde en Remko Weijer in de geschiedenis van Delft ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Oorlog in Delft – als het water je aan de lippen staat.

Deze voorstelling voert u per boot over de grachten van Delft. Langs verhalen waarin het water centraal staat: de kinderen die tijdens de hongerwinter per boot naar het noorden gingen, het dumpen van illegale radio’s en een slager die worstwater verkocht.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Alexa van der Velde en Remko Weijer
Spel: Jongeren uit Delft
Productie: Derske Naafs
Met dank aan: Vertellers uit Delft
Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Delft, Fonds 1818, Stichting voor Hulp aan Delftse Jongeren, De VAK, centrum voor de kunsten, Theater de Veste, Rondvaart Delft

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
07 mei 2019 Delft Grachten

Reageren is uitgeschakeld.