Over bommen en dijken

ToBe Jeugdtheaterschool

Jongeren uit Dordrecht verdiepten zich onder leiding van theatermaker Marcos Valster in de geschiedenis van Dordrecht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de voorstelling “Over bommen en dijken”.

De voorstelling vertelt de herinneringen van drie personen uit de regio Dordrecht die kind waren in de oorlog.
“De schuilkelder schudt alsof ie gaat omvallen. Er valt van alles naar beneden: stro, aarde. En nog een keer, en nog een keer, en nog een keer. Het gaat maar door. Alles stort in.”

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Spel: Jasmijn van Arkel, Merel Bakker, Lenne Beenen, Parel Bras, Dayenne Deijs, Noël Karg, Dawn Moore, Yara Naaijen, Sanne Pol, Ravi Rekker, Sanne de Vries, Emma van Waardenberg, Ward Wietses en Bente Wijsman
Regie: Marcos Valster
Choreografie: Sara Louwerse en Janai Bart (stagiaires Codarts)
Techniek: Sven Oudenaarden en Evelyne Steenberghe
Productie: ToBe Projectbureau
Met dank aan de verhalenvertellers: Ad Breevaart, Janneke van der Burgh en Maartje van der Weide
Met dank aan: Cinema The Movies voor de locatie en Lisanne Deijs en Lisa Dzialiner voor de videoregistratie (stagiaires Grafisch Lyceum)

Reageren is uitgeschakeld.