Over Hoop

De VAK

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Delft verdiepten zich onder leiding van theatermakers Alexa van der Velde en Remko Weijer in de geschiedenis van Delft ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun digitale onderzoek vanuit het thema hoop in bange dagen vormt de basis voor hun digitale platform Over Hoop. 

Hoe houdt de mens hoop in tijde van de Tweede Wereldoorlog met een spiegel naar het hier en nu. Vanuit deze thematiek maken 15 jongeren uit Delft een digitale voorstelling voor 4 mei. Deze bestaat uit spannende monologen, een podcast en filmpjes maar ook adviezen van oude wijzen op de website van De VAK. 

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Bekijk het digitale platform hier.

Bekijk hieronder alvast twee video’s. De overige content is te vinden op het digitale platform van de VAK.

Spelers: Sam Bijleveld, Malek Debes, Areta Boorsma, Juliette Blom, Guusje Halsema, Lea Van Vliet, Casper Segers, Joulia Nassar, Marije Smid, Mare Blom, Dottir Raggers, Sarah van Trigt, Julin Raggers, Duco van Harskamp, Karlijn Stallinga

Regie: Remko Weijer en Alexa van der Velde

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2020 Delft

Reageren is uitgeschakeld.