PuinHoop

Muziektheater De Plaats en Toneelgroep Oostpool

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Arnhem verdiepten zich onder leiding van theatermaker Elsbeth Hoefkens in de geschiedenis van Arnhem ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de korte film “PuinHoop”.

“PuinHoop” gaat over het vinden van hoop en vooruitkijken tijdens een periode van crisis. In deze dynamische korte film over beweging en stilstand van de jonge regisseur Elsbeth Hoefkens mijmert een groep jongeren over hun toekomst. Via whatsappgesprekken, fysiek theater en radiofragmenten van vroeger geven ze vorm aan hun zoektocht. Vinden ze houvast in de verhalen van toen? Over de obstakels onderweg. Over de idealen en dromen van toen en nu.

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 43 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Regie: Elsbeth Hoefkens
Arnhemse jongeren: Merijn Hardeman, Joeke Groot, Marinus Hondeveld, Luke Peek, Femmy Smits, Pauline de Does, Mina Hondeveld, Ruth de Does, Juno Rutten en Sofie Staals.
Regiebegeleiding: Nicole Vervloed
Artistiek advies: Kasper Tarenskeen
Kostuumadvies: Femke van Neerven
Werving en begeleiding jongeren: Marti Arts
Productieleider: Jeroen Heinen
Marketing: Andrea Lentink
Campagnebeeld: Anna Fransen
Zakelijke leiding (Muziektheater De Plaats): Corien van der Poll
Artistieke leiding (Muziektheater De Plaats): Lise-Lott Kok

PuinHoop is een coproductie van Muziektheater De Plaats en Toneelgroep Oostpool.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2021 Arnhem Online

Reageren is uitgeschakeld.