Reis naar Vrijheid

Tryater

Genre: Jongerenvoorstelling

Duur: 45 minuten

I.v.m. de maatregelen omtrent het coronavirus is deze voorstelling afgelast.

Try This is het educatieproject van Tryater waar jongeren tussen de 16 en 26 jaar onder begeleiding van een theatermaker een eigen korte voorstelling maken. Dit keer gaat Try This de samenwerking aan met het Fries Verzetsmuseum om de herdenkingsvoorstelling op 4 mei 2020 die gaat spelen in het Fries Museum op de planken te brengen.

Op basis van de verhalen over de verzetsstrijders die 75 jaar geleden vochten voor de vrijheid van Nederland wordt er een sprong gemaakt naar het heden. Wat is vrijheid? Zijn wij vandaag de dag nog vrij? Hoe houden wij vrijheid vast? Met deze vragen gaan de jongeren onder begeleiding van een filosoof en theatermaker het maakproces aan van de voorstelling ‘Reis naar Vrijheid’.

Het publiek maakt een tocht door het Fries Museum waar ze verschillende verhaallijnen volgen en zelf onderdeel worden van de performance. Om aan het einde elkaar te ontmoeten in hopelijk alle vrijheid van de wereld.

Entree is gratis. Reserveren kan bij het Fries Museum.

Cast: 10 jongeren tussen de 16 en 26 jaar die aan het Try This project ‘Reis naar Vrijheid’ deelnemen. Deze jongeren zijn bekend in de week voor 1 april wanneer de inschrijvingen sluiten.

Regie: Sarah van der Meere (Jong Tryater)

Filosoof: Marius De Vries

Met dank aan: Tryater, Fries Museum, Jannie van der Veen, Josine Zuidema, Tatiana Pratley

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2020 Leeuwarden

Reageren is uitgeschakeld.