Revolte

Theater Rotterdam

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Rotterdam verdiepten zich onder leiding van theatermakers Pleun Peters en Jasper Vaillant in de geschiedenis hun stad ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Revolte.

Wat doe je als er voor je ogen onrecht wordt gepleegd? Kijk je weg of grijp je in? Revolte is een locatievoorstelling over de passiviteit van de groep en de moed van het individu. Over lamgeslagen zijn en in beweging komen. Bevriezen en terugvechten. Het hazenpad en de weg naar medemenselijkheid.

Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie Pleun Peters & Jasper Vaillant
Spel (jongeren) Arieson Bregita, Niky Hook, Jiade Meeder, Aya Ighiri, Suheda Eroglu, Cheraidy Gambier, Chanel Arnhem, Zofia Langier, Youssef Attia, Zila Kashishian, Mercy Kataiike, Adriana Kopaca, Hayat Saleh, Sandra Saadeh, Sandy Saadeh, Elena Simeonova, Aya Hamami, Khaqan Ul Haq Awan, Loubna Kossaimi en Layali Aljamal
Productie Anne van Buuren
Met dank aan Theater ’t Kapelletje, Lucia Petrus Mavo, Wolfert College

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
18 mei 2018 Rotterdam

Reageren is uitgeschakeld.