Open Deur

Vrouwen van Wanten

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Roosendaal verdiepten zich onder leiding van theatermakers Romy Rockx en Sofie Habets in de geschiedenis van Roosendaal ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de EP over verhalen uit Roosendaal.

Tijdens de herdenking van 4 mei buigt een groep jongeren uit Roosendaal over de angst voor het onbekende. Over grenzen; van een land en van jezelf. Zit jouw voordeur op slot, blijft hij op een voorzichtig kiertje of staat hij wagenwijd open? Samen nemen we een EP op met zelfgemaakte teksten, liedjes en covers die zomaar op jouw deurmat kan vallen.

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Spelers: Benthe Leenaerts, Amber Schuch, Lotte Dekker, Angelina Schouwenaars, Tessa van Kats, Bente van Oers, Igor Memic en Sem-Luca van den Enden
Regie: Romy Rockx en Sofie Habets
Locatie: Innovitapark (Hanneke Beekers)
Edit: Victor Niederberger
Artistieke ondersteuning: Joia Rath, Michline Plukker, Jurgen Wiegeraad en Senna Pauli
Marketing, communicatie en productie: Bent van Hassel

Dank aan: Cultuur Verbindt Roosendaal en VSB fonds

 

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2021 Roosendaal

Reageren is uitgeschakeld.