Route van de vrijheid – oorlog in Delft

De VAK Delft

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Delft verdiepten zich onder leiding van theatermakers Remko Weijer en Alexa van der Velde in de geschiedenis van Delft ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de wandelroute, Route van de vrijheid – oorlog in Delft.

Een bijzondere wandelroute door Delft met verhalen over de Tweede Wereldoorlog en vrijheid. Tijdens de wandeling kom je op plekken die een speciale betekenis hebben gehad in de oorlog. Door video’s, podcasts en opdrachten hoor en zie je de verhalen en komt de stad tot leven.

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven

Spelers: Sam, Lea, Juliette, Marije, Malek, Sarah, Iris, Areta
Regie: Remko Weijer en Alexa van der Velde
Fondsen en partners: Theater Na de Dam, De VAK, Fonds 1818, Gemeente Delft, Stichting voor Hulp aan Delfse Jongeren, Stichting Herinneringsstenen Delft en Erfgoed Delft.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2021 Delft

Reageren is uitgeschakeld.