SILENCE.YOUNG.FREEDOM

De Noorderlingen, ISK, NITE, Jonge Harten Theaterfestival

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren van De Noorderlingen Vooropleiding Theater uit Groningen verdiepen zich met theatermaker Sara Scholten in de Tweede Wereldoorlog. Kaatsend tegen de muur van het verleden gaan ze op zoek naar verhalen van nu en werpen een blik op de toekomst. Samen met jongeren van de Internationale Schakelklassen (ISK) onderzoeken ze met elkaar en ouderen de thema’s stilte, jong zijn en vrijheid. Deze ontmoetingen vormen de basis voor de filmpjes SILENCE en YOUNG.FREEDOM.

Should I stand still? Stack layers on top of each other – and look through all those perspectives in different times from different eyes. Should I scream?

De filmreeks wordt gemaakt door verschillende makers en jongeren vanuit de samenwerking Back2Back – startend na de dodenherdenking op 4 mei en eindigend met Keti Koti op 1 juli.

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2021 van betekenis te voorzien. Gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Spelers: Dick, Rayane, Farkan, Annabel, Anna, Nicky, Bente, Jente, David, Melody, Mand, Cheikh, Diana, Salma, Al Fath, Judith, Sam, Eva, Maud

Makers: Sara Scholten, Sander Roux, Julie Nakazi, Saïd Snono, Boris Stokman en Nathalie Roux

Met dank aan: Roos de Vries, Marjo Nauta, René de Haan, Karlijn Benthem, Erin Stel, Charlice Johannes, Lotte Lohrengel, Herman van Keulen

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2021 Groningen

Reageren is uitgeschakeld.