Stadshart

Theater Rotterdam

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Rotterdam verdiepten zich onder leiding van theatermakers Pleun Peters en Jasper Vaillant in de geschiedenis van Rotterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Stadshart.

14 mei 1940, het hart van Rotterdam wordt gebombardeerd. Een groot deel van de binnenstad wordt weggevaagd, zo ook de Rotterdamse Schouwburg. Uit het puin wordt niet lang daarna een noodschouwburg opgetrokken, waar in 1947 weer theater is te zien. Eromheen groeit het centrum uit tot een thuishaven voor mensen van over de hele wereld. Hoe is deze wederopbouw tot stand gekomen? En wat vertelt het ons over Rotterdam anno nu? Stadshart is een voorstelling over elkaar ontmoeten en samen bouwen aan de toekomst. Hoe willen wij dat ons stadshart er in de toekomst uit gaat zien?

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Jasper Vaillant en Pleun Peters
Spel: Asim Edirneli, Tohami Kossaimi, Mohammed Mshleh, Layali Aljamal, Suheda Eroglu, Aslinur Karadeniz, Aiswarya Singh, Aybüke Akca, Runi Ali, Mohannad Ashour, Issam Ashour en Ayla Scheurlen, Kylie Pereira de Pina, Omar Aburshaid
Productie: Gerrit Peters
Met dank aan: Meneer Visser, Meneer Labruyère, Mevrouw van Dijk, Meneer Scholten, Meneer van der Ven, Mevrouw Roijé, John Thijsen, Karin van der Leeuw, Mavo Centraal en het Wolfert College

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019 Rotterdam

Reageren is uitgeschakeld.