STADSRAND

De Amsterdamse Jeugdtheaterschool en Het Van Eesteren Museum

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Amsterdam Nieuw-West verdiepten zich onder leiding van theatermaker Christiaan den Dulk in de geschiedenis van Nieuw-West ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de korte voorstelling STADSRAND

Voor de oorlog bestond Nieuw-West nog niet. Amsterdam lag aan de horizon. Er waren weilanden en boerderijen, slootjes en een enkele weg, tot waar de stad begon.

Vlak na de oorlog ontstond er in razend tempo een nieuwe stad. Zijn de sporen van de oorlog door al die bouwdrift uitgewist? Of ligt er nog iets verborgen in de grond waar onze huizen op rusten? In een korte wandelroute langs de Sloterplas startend bij Het Van Eesteren Museum, lopen we samen langs dat wat er was, wat er is en nooit meer zal zijn.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Christiaan den Dulk

Spel: Jongeren uit Amsterdam Nieuw-West en daarbuiten; Jona Castelein, Sal van Beenen, Friso de Beer, Pippa Fakkeldij, Lotte Huizing, Iris van Soest en Zuko Vermeire.

Productie ondersteuning: Nina Lahocsinzky

Met dank aan: Het Van Eesteren Museum, Peter Both, Pakhuis de Zwijger.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019 Amsterdam

Reageren is uitgeschakeld.