Stiltes

Productiehuis Het Gezelschap met Jongerentheatergroep Trans!

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Hoorn verdiepten zich onder leiding van theatermakers Janna de Lathouder in de geschiedenis van Hoorn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Stiltes.

Alles wat te vrij is, wordt verboden. Wat overblijft is het geluid van de bezetting: het gestamp van laarzen door de straten en voorzichtig geschuifel van voeten in de nacht. Als de stiltes lang genoeg duren, ga je horen wat er niet gezegd wordt.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Janna de Lathouder
Regie-assistent: Lore Koelemeijer
Spel: Bobby Antes, Mijs Franssen, Anouk Ruiter, Bianca de Jong, Martijn Steenvoorden, Luuk Vredenbregt, Carola Vriend, Ciska Sipper, Femke Singelenberg, Caithlin Knobbe, Julia Sienkiewicz, Lotte van Muiden.
Met leerlingen van Muziekschool Boedijn: Charlotte van Rosmaelen, Baruch de Herder, Yannick Nootebos, olv van Ciska Ruitenberg en Ronald Spanjaardt
Productie: Karianne Regter
Techniek: Henk Erich
Met dank aan: Anneke Bos, Comité 40-45 Hoorn, omwonenden van de route, de ouderen die ons hun verhalen vertelden uit de oorlog, publieksbegeleiders, locatie-eigenaren waar scènes plaatsvinden.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019 Hoorn

Reageren is uitgeschakeld.