Stories of tonight

Trans!

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Hoorn verdiepten zich onder leiding van theatermaker Kris de Graaf in de geschiedenis van Hoorn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de dansfilm stories of tonight.

De dansfilm stories of tonight heeft als vertrekpunt het verhaal van Nike de Jongh, dochter van de bekende fotograaf Eddy de Jongh. Eddy de Jongh heeft als enige van zijn familie de Tweede Wereldoorlog overleefd. Verbinden en loslaten, kind zijn en verhalen vertellen staan in deze dansfilm centraal. Het is een samenkomst van improvisatie, choreografie en live muziek.

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Met dank aan Trans! De jongerenafdeling van Productiehuis Het Gezelschap.

Maker: Kris de Graaf
Productieleider: Isabelle van Leeuwen
Muzikanten: Madelief van Vlijmen, Mees Broersen en Manouk Roberts
Videograaf: Sandra Buijsse
Coaches: Nanska van de Laar en Anneke Bos
Locatie: Expoost, Hoorn

Dansers: Famke Groot, Mirthe Huijgens, Daisy Oud, Britt Mandemakers, Eva Kouwenhoven, Yuna Splinter, Lieke Faber, Amren van der Ploeg, Lobke Dutman, Sylvie den Bakker, Tirzah Snel.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2021 Hoorn

Reageren is uitgeschakeld.