Suja, suja Rotterdam

Maas Theater en Dans

Genre: Jongerenvoorstelling

Maas maakt in het kader van Theater Na de Dam een theatrale route met 15 kinderen en jongeren. In maart gingen ze in gesprek met Rotterdamse ouderen en verzamelden verhalen over hoe het was om in Rotterdam te wonen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze spraken over het bombardement, de hongerwinter en de loslopende dieren uit Blijdorp, maar ook over wat je zag als je gewoon uit het raam keek. Gebaseerd op al deze verhalen maken de theatermakers Sara Giampaolo en Els van der Jagt de voorstelling Suja, suja Rotterdam.

 

Suja, suja Rotterdam
Je lichten zijn nog aan
Heb je last van het donker
Weer niet naar bed gegaan?

 

De kinderen en de jongeren spelen samen de opening in Park 1943 in Delfshaven. Daarna splitsen de groepen zich op en kan je als bezoeker kiezen bij welke route je aansluit. Wij zouden het mooi vinden als je net als wij aanwezig bent bij de herdenking op Plein 1943. We eindigen gezamenlijk in het Maaspodium in het Loydkwartier.

Makers: Sara Giampaolo en Els van der Jagt
Spel kinderroute: Koen Bakker, Gus Doorn, Sara Kaptein, Merel Kusters, Kiran Motti, Jonas Verbraak en Merel Vezaal

Spel jongerenroute: Jeroen Borst, Vera Cup, Lisa Eindhoven, Karlijn Elias, Imke van Haaff, Sybrina Lauritsen, Lauren Mak, Sam Mirck, Asmara Pelgrim, Jolien Roosjen, Femke Tommel, Andrea Vass, Suzanne Vissers , Desiree Vogler e.a.

 

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2015 Rotterdam

Reageren is uitgeschakeld.