Kumulus Terwijl we binnen blijven

Maastricht

Podcast

Jongeren uit Maastricht verdiepten zich onder leiding van theatermaker Celine Daemen in de geschiedenis van Maastricht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de podcast Terwijl we binnen blijven.

In deze podcast verdiepen de jongeren zich, vanuit hun eigen kamers, in de verhalen over de grotten van Maastricht. Ze ontdekken verhalen die zich afspelen onder de grond, waar de zon niet schijnt en de bommen niet vallen. Ze gaan op zoek naar helden en mythen. Naar wat er waar is, maar ook naar wat we graag willen geloven. 

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

 
Beluister hier de podcast.

Theater Na de Dam · Terwijl we binnen blijven – Kumulus, Maastricht

Regie: Celine Daemen
Regie-assistentie: Ezra Koppejan
Met dank aan: Alle sprekers en vertellers, Els Roobroeck, Heidi Vos, Humphrey van het Hul, Kumulus Maastricht, Centre Ceramique, Martha van de Ven- Kuijpers, Henri Ceha, Fransje Povel en Joes Minis
Poster: Irie Wata