In Carré: Talloze namen…

Ruut Weissman / ATKA

Over de voorstelling

 

Een bijzondere, eenmalige muzikale montage-voorstelling, speciaal gemaakt voor Theater Na de Dam door Ruut Weissman in samenwerking met Lidwien Roothaan en Daniël Samkalden. Gespeeld door Helmert Woudenberg, het derde jaar van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie en verder Marlies Heuer (Theo d’Or 2012), Meral Polat, André van Duin e.a.

Op een ochtend in april vertrok een bus met de derdejaars studenten van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie onder leiding van Ruut Weissman voor een reis naar Polen. Drie dagen verzamelden zij intensief gedachten en ideeën voor de Talloze namen… Hoorcolleges in de bus, gesprekken met elkaar en een bezoek aan het grootste van alle Duitse concentratiekampen: Auschwitz en Auschwitz-Birkenau. Tegelijkertijd in Amsterdam tekende Daniel Samkalden de verhalen op van acteur en theatermaker Helmert Woudenberg. Persoonlijke verhalen die vertellen over de collaborerende landgenoten, verhalen over goed en kwaad en over het grijze gebied daartussen.

Talloze namen… speelt in de piste van Carré. De derdejaars studenten van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie debuteren op 4 mei in het Koninklijke theater. Een aantal zeer bijzondere gasten verzorgt bovendien speciale bijdragen aan de voorstelling. Een hoofdrol is weggelegd voor Helmert Woudenberg, met wie de studenten ook tijdens de repetities uitgebreid aan het werk zijn. Daarnaast zullen Theo d’Or winnares Marlies Heuer, komiek André van Duin en zangeres/actrice Meral Polat een bijdrage leveren.

Persoonlijke uitnodiging

Het is de tweede keer dat Ruut Weissman een voorstelling in Carré maakt met zijn studenten versterkt met gasten uit de professionele beroepspraktijk. Tijdens Theater Na de Dam 2011 stond de voorstelling ‘Liever geen oorlog’ in de piste van het theater.

Regie: Ruut Weissman i.s.m. Lidwien Roothaan
Script: Daniël Samkalden
Teksten: Helmert Woudenberg, Daniel Samkalden e.a.

Spel en zang: Helmert Woudenberg, Marlies Heuer, Meral Polat, André van Duin

Studenten: Merel Baldé, Dorian Bindels, Roderick Bredenoord, Wendy Briggeman, Huib Cluistra, Lilou Dekker, Sebastiaan Forwijn, Eline van Gils, Dora Groothof Schröder, Johanna Hagen, Rosa da Silva, Sophie Höppener, Job Römer, Pepita Steins Bisschop, Jonata Taal, Tim Teunissen, Stijn Vervoort, Hanna van Vliet

Muzikale leiding: Rutger Laan

Muzikanten: Jan van Eerd, Ro Krauss, Kahtarina Thomsen, Jan Kuijken (begeleiding Marlies Heuer op piano)

Decor/Kostuum: Peter Oskam

Lichtontwerp: Jantje Geldof, Jasper Verhaart

Geluidsontwerp: Bo Bruijs, Dennis Slot

Choreografie: Bart-Jan te Boekhorst

Productie: Anne Baltus

 

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2013 Amsterdam Carré

Reageren is uitgeschakeld.