Vloerhappen (9+)

Amsterdamse JeugdteJaterschool en De Krakeling

Genre: Jongerenvoorstelling

Voor het eerst maken 22 jongeren van onder andere de amsterdamse jeugdteJAterschool een voorstelling in het kader van Theater Na de Dam in De Krakeling. De Krakeling was ten tijde van de Tweede Wereldoorlog een turnhal, in die tijd ook wel bekend als de Turnhallen.Maar hoe was het om ten tijde van oorlog gewoon te sporten? Wat bleef er over van een turnhal waar sommigen opeens niet meer mee mochten turnen? Waar sommige turners opeens verdwenen?

Ouderen vertelde aan jonge spelers hun verhalen over de oorlog. Op basis van deze verhalen en de turngeschiedenis van De Krakeling ontstond een voorstelling over turnen, spelen en leven in een stad in oorlog.

Randprogramma
Op 4 mei kunt u voorafgaand aan de voorstelling om 20:00 via een groot scherm in De Krakeling de herdenking op de Dam volgen. Op 5 mei is na de voorstelling om 18:00 op de stoep van De Krakeling een vrijheidsmaaltijd. U kunt zich aanmelden via www.krakeling.nl

Speelt ook op 5 mei om 14:00 & 17:00 uur

In het centrum van Amsterdam vinden vanaf 19.30 uur verschillende herdenkingen plaats. U kunt bijvoorbeeld naar de Dam, het Weteringsplantsoen of de Westermarkt.

Regie: Nico Tillie & Vera van de Meeberg
Spel: leerlingen van de amsterdamse JeugdteJAterschool

krakeling JeugdteJAterschoolkrakelinglogo

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2017 Amsterdam Theater de Krakeling

Reageren is uitgeschakeld.