Tijd vliegt niet

Theater De Krakeling

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Amsterdam verdiepten zich onder leiding van theatermakers Judith Sleddens en Marley Braaf in de geschiedenis van Amsterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de podcasts Tijd vliegt niet.

Voor Tijd vliegt niet schreven de jonge spelers in duo’s brieven aan ouderen die de oorlog hebben meegemaakt. Aan de hand van het thema houvast hebben de jongeren deze ouderen bevraagd en zijn ze op zoek gegaan naar verhalen om te delen. In de podcast Tijd vliegt niet staat deze briefwisseling centraal. Wat was de houvast van de ouderen en wat betekent houvast voor de jongeren nu? Hoe voelt 75 jaar bevrijding, als we deze niet in totale vrijheid kunnen vieren?

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Bekijk hier de trailer.

Beluister de afspeellijst met alle podcasts hier.

Theater Na de Dam · Tijd vliegt niet – Theater De Krakeling, Amsterdam

Makers: Judith Sleddens en Marley Braaf

Cast: Adam Toutanji, Feda Tellegen, Fenna van Wijngaarden, Fiankson Kwaning, Imme van Dijk, Jordan Rethman, Lara Rademakers, Lynn Braaf, Roos Posthumus

Ouderen: Corrie Oudhoff, Dirk Wolkers, Greetje Gehrels, Ingrid Dümpel, Janhuib Blans, Jan van Mierlo, Joe Los, Minne Dijkstra, Paula Luykx-Terlingen

Met dank aan: De Makroon, Madeleine Kroonenberg, Veronica Kraaijvanger, Hiske Dijkstra, Jelle Zijlstra, Hanna Timmers

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2020 Amsterdam

Reageren is uitgeschakeld.