Toen het oorlog werd

ToBe Jeugdtheaterschool

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Dordrecht verdiepten zich onder leiding van theatermaker Themba Schmitz in de geschiedenis van Dordrecht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Toen het oorlog werd.

Samen met het publiek zoemen we in op de stad, een maquette van karton. Van de aanval op ons eiland tot het schuilen in de trapkast. Deze energieke, beeldende voorstelling vol dans en muziek neemt je mee terug in de tijd.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Let op, er is geen deurverkoop.

Regie: Themba Schmitz
Spel: Ruby Bal, Nerma Begtasevic, Soeta Elsman, Lotte Hendriks, Juliette Jumelet, Floor ter Meulen, Senna Roos, Jasmijn van der Sijde, Rosalique Stolker, Loïs Verheij
Beeld: Marjolijn Gunst
Zang: Maud Schoonen
Dans: Lisa Dammiaans
Licht & geluid: Sven Oudenaarden
Productie: ToBe Projectbureau
Met dank aan: de verhalenvertellers, EGM architecten en het koor bestaande uit zangers van VHA, Zinge en ToBe Opleidingsgroepen.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019 Dordrecht ToBe Jeugdtheaterschool

Reageren is uitgeschakeld.