UNSPOKEN WORD

Theatergezelschap BonteHond

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Flevoland verdiepten zich onder leiding van Sandy Pieterse en Millie Lijbers in de geschiedenis van Flevoland ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van UNSPOKEN WORD.

Hoe uit je je als je geen vrijheid hebt? En hoe uit je je als je álle vrijheid hebt? Voor Theater na de Dam onderzoekt Theatergezelschap BonteHond samen met een groep jongeren verschillende manieren om je te uiten. Op 4 mei presenteren de jongeren hun zelfbedachte taal zonder woorden.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

In aanloop naar 4 mei is UNSPOKEN WORD op verschillende plekken in Flevoland te zien als atelier, voorafgaand aan de voorstelling VOLGENS MIJ.

Regie: Millie Lijbers en Sandy Pieterse
Deelnemers: Arasch Tahri, Sam Wubbels, Kimberly Bosschieter, Abigail Esajas, jaimy-lee geelen, Kim Vianen
Artistiek advies: Judith Faas
Productie: Jasmijn van der Craats
Met dank aan: Gery Mendes, Constantin Trommlitz, Pawel Moleda, Myrthe Mandemakers, Mirja Bons, iedereen van
BonteHond en Theater Na de Dam

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019

Reageren is uitgeschakeld.