Van oude dingen de mensen die voorbijgaan

Meeuw jonge theatermakers

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Leeuwarden verdiepten zich onder leiding van theatermaker Carlo Scheldwacht in de geschiedenis van oude spullen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor Van oude dingen de mensen die voorbijgaan

We herdenken de Tweede wereldoorlog door verhalen van de mensen die de oorlog hebben meegemaakt. We zijn verhalen gaan zoeken over de oorlog aan de hand van spullen. Spullen die zijn achtergelaten, gestolen, die zijn zoekgeraakt of juist teruggevonden.

De spelers hebben zich gestort op allerlei andere manieren om hun verhalen te vertellen, zodat jij als publiek er deelgenoot van kunt worden. En zo ontstond een online productie die jij straks op je scherm kunt zien. Spoken word, animatie, film, rap, vlog, muziek, mockumentary.
Vanaf 2 mei zetten we elke dag drie filmpjes op onze site. Zodat op 4 mei alle negen filmpjes te zien zijn.

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Filmpjes 2 mei, 16 uur

Filmpjes 3 mei, 16 uur

Filmpjes 4 mei, 16 uur

door en met: Hester Douma, Anna Wytske Holwerda, Janne Herrema, Anna Heslinga, Elvis Khakichev, Bram Kuik, Tidde van Mourik , Bjorn Plat, Joost Smit, Jojanneke Taconis, Sterre van Wijk, Josefien Zielhuis regie Carlo Scheldwacht montage en editing Stijn Schootstra en Jurre Bokma  technische coördinatie  Remko Smids

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2020 Leeuwarden

Reageren is uitgeschakeld.