Vanuit mijn raam

Theater de Makkers

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Zwolle verdiepten zich onder leiding van theatermakers Fieke van der Panne en Yuna Linde in de geschiedenis van Zwolle ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Vanuit mijn raam.

De P.C. Hooftstraat in Zwolle: een doodgewone straat in een doodgewone buurt. Op 14 april 1945 blijkt dit niet het geval. Tot grote verbazing van de buurt komen er die dag vanuit nummer 18 veertien onderduikers naar buiten gelopen. In de voorstelling Vanuit mijn raam zoomen we in op de verhalen die zich hebben afgespeeld binnen deze vier muren. We brengen ze naar buiten, de straat op, de wereld in.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Fieke van der Panne en Yuna Linde
Spel: Jongeren uit omgeving Zwolle
Productie: Marie-Therese Maurits
Met dank aan: Zwolse Theaters, Hervormd Weeshuis, Stadkamer Zwolle, HCO, de bewoners van de P.C. Hooftstraat en alle ouderen die hun verhaal met ons hebben gedeeld.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019 Zwolle

Reageren is uitgeschakeld.