vergeten woerden

Het Klooster Woerden Vergeten Wo(e)rden

Woerden

04/05/2021 21:00

Belevingstheater tijdens wandelroute

Jongeren uit Woerden verdiepten zich onder leiding van theatermaker(s) Sanne Dorrepaal en Niek Dekker in de geschiedenis van Woerden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de belevingstheater wandelroute “Vergeten Wo(e)rden”.

Vergeten en vergeten worden. Hoe gebeurtenissen groot en klein hun impact hebben op herinneren en onthouden enerzijds en vergeten anderzijds.. Een verhaal over blijven en weggaan. Een verhaal over groeien en stilstaan. Aan de hand van een route door het centrum van Woerden willen wij stilstaan bij wat vergeten is of vergeten dreigt te worden. De route is geïnspireerd door het initiatief “Schuldige Plekken” van Fotograaf Hans van Ommeren.

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 43 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

 

Cast: Jongeren uit Woerden e.o. Het Klooster
Verhalen: Ouderen uit Woerden

Regie/ script: Sanne Dorrepaal, Niek Dekker
Productie: Jacqueline Engelhard
Met dank aan: Gilde Woerden, Stichting 4 en 5 mei, Woerden.
Speciale dank aan de verhalen vertellers
Mede mogelijk gemaakt door: Vrienden van Het Klooster Woerden, Cultuur Platform Woerden

het klooster