Vergeten Wo(e)rden

Het Klooster Woerden

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Woerden verdiepten zich onder leiding van theatermakers Sanne Dorrepaal en Niek Dekker in de geschiedenis van Woerden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de belevingstheater wandelroute “Vergeten Wo(e)rden”.

Vergeten en vergeten worden. Hoe gebeurtenissen groot en klein hun impact hebben op herinneren en onthouden enerzijds en vergeten anderzijds.. Een verhaal over blijven en weggaan. Een verhaal over groeien en stilstaan. Aan de hand van een route door het centrum van Woerden willen wij stilstaan bij wat vergeten is of vergeten dreigt te worden. De route is geïnspireerd door het initiatief “Schuldige Plekken” van fotograaf Hans van Ommeren. U loopt individueel of in tweetallen een route, op afstand ziet u kleine stukjes uit het hoorspel op verschillende locaties. Op 4 mei wordt de audiotour, uitleg en startpunt van de route hier geüpload.

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Cast: Jongeren uit Woerden e.o. Het Klooster
Verhalen: Ouderen uit Woerden
Regie/ script: Sanne Dorrepaal, Niek Dekker
Productie: Jacqueline Engelhard
Met dank aan: Gilde Woerden, Stichting 4 en 5 mei, Woerden.
Speciale dank aan de verhalen vertellers
Mede mogelijk gemaakt door: Vrienden van Het Klooster Woerden, Cultuur Platform Woerden

het klooster

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2021 Woerden

Reageren is uitgeschakeld.