Vertel nog eens over De Oorlog 2019

Theatergroep GRAS

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Nijmegen verdiepten zich onder leiding van theatermaker Nicky Ebbeng in de geschiedenis van Nijmegen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Vertel nog eens over De Oorlog.

De Tweede Wereldoorlog. De inval, De Jodenvervolging, het bombardement, Market Garden, de Frontstadperiode, het verzet en de bevrijding. Maar de oorlog in Nederland, en in Nijmegen in het bijzonder is zo veel meer. Ook in 2019 gaan jongeren het gesprek aan met ouderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Deze persoonlijke verhalen vormen de basis voor de voorstelling. Nieuw dit jaar is dat de voorstelling niet in de theaterzaal, maar als theaterroute dwars door de stad gespeeld wordt. We starten op het Schouwburgplein.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Nicky Ebbeng

Regie Assistent: Wietse Walrave

Spel: Elin, Felien, Julian, Lieve, Marieke, Merlijn, Mosi, Nena, Niels, Noortje, Steve, Susanne, Trude & Willemijn

Productie: Kim van Zwietering

Research: Elky Rosa Gerritsen

Muziek: Tayla van Ingen

Techniek: Davy Gademan, Lucas Lambregtse

Vrijwilligers: Maikel, Miranda, Job, Jeroen, Judith, Richard, Romique.

Originele vormgeving: Juliette Mout

Grafisch Ontwerp: Emma Kok

Grime & Pruiken: Esmee, Anne, Roxanne, Luca.

Met dank aan: Gemeente Nijmegen, Piet van der Meer, Lenie Bakker, Liesje van Elteren, Christine Stein en alle verhalenvertellers van voorgaande jaren.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019 Nijmegen Schouwburgplein

Reageren is uitgeschakeld.