Vrij

Theatermakerij Enschede

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Enschede verdiepten zich onder leiding van theatermaker Renée Buys in de geschiedenis van Enschede ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de korte film Vrij.

Verhalen over bevrijd worden, gevangen zitten, wachten op betere tijden, het vergeten bombardement van Enschede en de impact die dit op een mensenleven kan hebben vormen samen een indrukwekkende film met als decor Enschede in Corona tijd.

…’De oorlog loopt als een rode draad door mijn leven, een draad waarmee ik altijd verbonden zal blijven, of ik nu wil of niet’…

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Tekst en regie: Renée Buys
Regie-assistentie en montage: Kaya Minnegal
Projectleiding: Karine Roldaan

Gespeeld door:
Aveline, Ailin, Madelief, Lucas, Charissa, Edzard, Julia, Sanne, Lourdes, Jon en Puk

Met dank aan: De gemeente Enschede, de vertellers, Rob Trampe en Jelle Zijlstra

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2020 Enschede

Reageren is uitgeschakeld.