Vrij genoeg

Muziektheater De Plaats

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Arnhem verdiepten zich onder leiding van theatermaker Floris Rijsdam in de geschiedenis van Arnhem ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Vrij genoeg.

Jij en ik, wij leven in een vrij land. Wat als die vrijheid wordt afgepakt? Niet in één keer, met bulderende kanonnen of door een vijand uit een ander land, maar langzaam, geniepig en sluimerend, zodat je niks merkt. In deze beklemmende muziektheatervoorstelling onderzoeken we de vanzelfsprekendheid van vrijheid in onze huidige maatschappij. We spelen deze voorstelling in de kapel van het voormalige St. Elisabeth Gasthuis, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog diende als toevluchtsoord voor gewonde soldaten.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Floris Rijsdam
Spel: Armel, David, Daantje, Linde, Jona, Cécile, Hanne, Juul, Roman, Youri en Casper
Zang: Leden van koor Ekklesia de Zijp
Productie: Judith Rosendaal
Met dank aan: Stichting Ekklesia de Zijp

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019 Arnhem St Elisabeth Gasthuis

Reageren is uitgeschakeld.