Wat er overblijft

Kumulus Maastricht

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Maastricht verdiepten zich onder leiding van theatermaker Celine Daemen in de geschiedenis van Maastricht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Wat er overblijft.

75 Jaar zijn er verstreken sinds de bevrijding van Limburg. Steeds minder opa’s en oma’s kunnen vertellen over toen. Maar als de oorlogsgeneratie steeds kleiner wordt, sterven de verhalen dan ook uit? Raken de herinneringen zoek? Wat weten we nog? En hoe houden we dat in leven? De jongeren van Kumulus gaan op zoek naar wat er overblijft.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Celine Daemen
Regie-assistent: Reno van Rijsewijk
Spel: Jongeren van Kumulus
Techniek: Andre Feyt
Met dank aan: Alle vertellers die hun herinneringen met ons deelden en Els Roobroeck, Heidi Vos, Helène Klein, Johan Strijckers, Marc Zwietink en Toneelacademie Maastricht

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019 Maastricht

Reageren is uitgeschakeld.