Jeugdtheater Wildpark Wat moet er nog gezegd

Eindhoven

04/05/2021 21:00

Theatrale rondwandeling

Jongeren uit Eindhoven verdiepten zich onder leiding van theatermaker Annemiek Nienhuis en Madelène Veraa in de geschiedenis van Eindhoven ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de theatrale rondwandeling ‘Wat moet er nog gezegd’ die plaatsvindt op Strijp S.

Dit jaar herdenken we voor de 76e keer. Voor de 76e keer op dezelfde manier; met kransen, meeslepende muziek, heftige verhalen, tranen, een gedicht van een tiener en verfrommelde gezichten; door hun gedachten, of door de zon?
Wat heb jij al 76 keer gedaan, in precies dezelfde vorm? Is het dan nog wel oprecht?
Is het dan nog wel echt?
Is het tijd voor iets nieuws? Nieuwe verhalen. Van hier. Van dichtbij: uit onze stad, over ons Philips, onze families, uit onze harten en uit onze hoofden. Van ons.
Herdenken in de rauwste vorm. Kun je herdenken uitkleden en wat blijft er dan nog van over?
Wat moet er nog gezegd?

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 43 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2021 van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Regie Madelène Veraa
Spel Koen Bemmelmans, Vlinder de la Brassine, Claire Henschen, Sam Keijsers, Maria Morre, Bowie de Wit en Karlijn Beelen.
Regieadvies Annemiek Nienhuis, Lenneke Maas, Sara Giampaolo

Mede mogelijk gemaakt door:
Theater na de Dam, Stichting Cultuur Eindhoven, Provincie Noord Brabant, Parktheater
Met dank aan het Jan Kamp