Wat we (niet) weten

Maas theater en dans

Ben ik mijn geschiedenis? Welk verhaal vertelt mijn stad? Of mijn straat? Wie zijn mijn (voor)ouders? Aan wie dank ik mijn vrijheid? Wat weet ik? En wat weet ik niet? In Wat we (niet) weten duiken ruim 20 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 21 jaar met Maas theater en dans in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en het Slavernijverleden. De uitkomst van deze zoektocht presenteren ze in twee delen in het Maaspodium, op 4 mei 2019 in het kader van Theater Na de Dam en op 29 & 30 juni 2019 in het kader van Keti Koti.

De jongeren onderzoeken wat we nou eigenlijk echt herdenken en in hoeverre een geschiedenis van toen je identiteit van nu bepaalt. Ze werken vanuit wat ze weten, maar gaan vooral op zoek naar de zwarte gaten en lege plekken in dat wat ze nog niet weten. Ze vertrekken daarbij vanuit één onderzoek en maken twee verschillende voorstellingen.

Op 4 mei herdenken we tijdens de Nationale Herdenking de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Keti Koti

Op 30 juni, de avond voorafgaand aan de Keti Koti viering, herdenken we de slachtoffers van de trans-Atlantische slavenhandel en de slavernij in de Nederlandse koloniën. Op 29 en 30 juni maakt Wat we (niet) weten deel uit van het Keti Koti festival georganiseerd door: Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst, Keti Koti Connect, Kabra Neti

Regie: Aisa Winter en Jeroen van der Heijden

Dramaturgie (stage): Karsten Duyvis

Spel: jongeren uit Rotterdam e.o.

Met dank aan: iedereen die met ons in gesprek is gegaan

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019 Rotterdam Maas

Reageren is uitgeschakeld.