We dachten vrij te zijn

Wildpark

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Eindhoven verdiepten zich onder leiding van theatermakers Madelène Veraa en Annemiek Nienhuis in de geschiedenis van Eindhoven ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor We dachten vrij te zijn.

Vijf jongeren in hun zoektocht naar ‘vrijheid’; wat is dat tegenwoordig nog en hoe geef je het vorm? Hoe belangrijk is vrijheid en hoe verandert vrijheid en de blik daarop door de jaren heen; we lijken altijd iets heftigs mee te moeten maken om te beseffen hoe waardevol die vrijheid is. Waarom is dat zo? En waar drijft het niet hebben van vrijheid ons toe?

Bekijk de filmcollage vanaf 4 mei 20.00 uur ’s avonds op de Instagram van Wildpark, het jeugdtheaterplatform van Eindhoven.

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Spel:
Antonie Helder, Zilver Veeger, Rik de Greef, Jolijn Manders en Koen Bemmelmans

Regie:
Madelène Veraa

Artistieke leiding en advies:
Annemiek Nienhuis

Met dank aan:
Ingrid van Zummeren, Huub Jacobs en al onze vertel-ouderen

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 nov. 2020 Eindhoven

Reageren is uitgeschakeld.