We hebben de woorden (niet)

PS|jong

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Leiden verdiepten zich onder leiding van theatermaker Oukje den Hollander in de geschiedenis van Leiden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling We hebben de woorden (niet).

Hoe kun je vertellen over iets dat mijlenver van je af staat? Welke woorden blijven er nog over als alles al gezegd is? In We hebben de woorden (niet) onderzoeken de jongeren van PS|jong wat je, 70 jaar na de oorlog, nog kunt toevoegen aan de talloze verhalen, schilderijen, gedichten en beelden die er al zijn. De jongeren ontdekken op eigen wijze wat er nog te zeggen valt.

Deze voorstelling vindt plaats op een bijzondere locatie in Leiden. Kijk op www.pstheater.nl voor de exacte locatie.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Oukje den Hollander
Spelers PS|jong: Cato Rodenhuis, Lisa Janssen, Iris Stok, Kaylee van Tilburg, Maaike Zijdenbos, Fieke Mansvelder, Joséphine Lodders, Abel Rozendaal, Jeroen Josemans, Jona Cortenraad
Met dank aan: Fonds1818, BankGiro Loterij Fonds, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Leiden

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019 Leiden

Reageren is uitgeschakeld.