We’ll meet again

Meeuw jonge theatermakers

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Leeuwarden verdiepten zich onder leiding van theatermaker Carlo Scheldwacht in de geschiedenis van Leeuwarden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling We’ll meet again.

Als de oorlog mensen scheidt, lijnen van communicatie verbreekt, tasten we in het duister over onze naasten ver van hier, omdat ze zijn gemobiliseerd, ondergedoken, gevlucht, gearresteerd, geïnterneerd. Negen jonge spelers van Meeuw-JTS onderzoeken brieven, dagboeken, getuigenissen en spreken met de mensen die het meemaakten. Het verslag van hun onderzoek laten zij zien op 4 mei.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Carlo Scheldwacht
Productie: Coco de Haas
Artistieke leiding: Hilde Mulder
Buro: Henny Postma
Publiciteit: Nienke Rullmann
Jonge onderzoekers: Wendy Viel
Spel: Jurre Bokma, Janne Herrema, Sterre Henke Hofma, Anna Wytske Holwerda, Tessa Okkema, Stijn Schootstra, Joost Smit, Emma Tromp, Boyd v.d. Veen en Finn Wright
Met dank aan: Rémy Jamin, Sterre Joore en Koen Visser

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019 Leeuwarden

Reageren is uitgeschakeld.