Wie niet weg is, is gezien!

TINT België

Genre: Jongerenvoorstelling

In het weekend voorafgaand aan de Internationale Holocaust Herdenking presenteert Theater Na de Dam Theatre of Remembrance. Door hoofdsteden in heel Europa duiken internationale theatermakers samen met jongeren in de geschiedenis van hun stad ten tijden van de Tweede Wereldoorlog. Zij spreken met ouderen die de oorlog hebben meegemaakt en maken op basis hiervan voorstellingen.

Vijf Brusselse jongeren spelen, want over moeilijke dingen praat je niet. Toch? Wie niet weg is, is gezien! is een voorstelling over jong zijn in een oorlog waar je niks van begrijpt. Maar ook over de complexe wereld van vandaag.

International Holocaust Remembrance Day vindt elk jaar plaats op 27 januari. Op deze dag, de dag dat Auschwitz is bevrijd, herdenken we de tragische gebeurtenissen van de Holocasut. Maar, kunnen we wel echt ooit helemaal bevrijd zijn van de Holocaust? In zes internationale projecten in Amsterdam, Brussel, Berlijn, Praag, Boedapest en Kopenhagen klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Met en door: Cosimo Pankov-Fischer, Sebastian De Cock Jones, Anouk Lacroix, Mette Plysier en Tibbe Walckiers

Concept en regie: Elke van der Kelen en Pleun Peters

Met speciale dank aan: Simon Gronowski, Atelier Marcel Hastir, Stichting Auschwitz en GC De Kriekelaar

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
27 jan. 2020 Brussel

Reageren is uitgeschakeld.