Wij staan er buiten

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Genre: Jongerenvoorstelling

Rakelings langs Kamp Westerbork slingert een pad. Waar het bladerdek gaten laat vallen, zien we flarden van wat geweest is. Wij staan er buiten is een theatrale route langs de omheining van Kamp Westerbork en vertelt het verhaal van omstanders die opgroeiden op steenworp afstand van het kamp. Zij konden niet anders dan betrokken raken. Zij zagen de Joden, Sinti en Roma komen en gaan. Zij vonden vluchtige krabbels bij de spoorbaan waar zij speelden. Zij hadden voortvluchtigen voor de deur staan en tewerkgestelden op het land lopen. Hoe moesten zij zich opstellen?Veel Nederlanders konden die vraag ontlopen. De buren van Kamp Westerbork niet.

Wij staan er buiten wordt gespeeld door twintig jongeren die opgroeien in de (nabije) omgeving van Kamp Westerbork. Zij hebben de omstanders, die ten tijde van de oorlog zelf kind waren, ontmoet en gesproken over het weten en het niet weten van wat er vlakbij gaande was. Wij staan er buiten is een coproductie van Theater Na de Dam en Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Speelt ook op 5 mei om 13:00 & 15:00 uur

Regie: Mariëtte Berbee Concept: Mariëtte Berbee, Melanie Barelds, Rick Bulthuis, Tijmen Dokter Spelers: Ella Albers, Havikja van As, Melanie Barelds, Anna Matthea Bent, Loes Bethlehem, Rick Bulthuis, Tijmen Dokter, Marijke Heikens, Sasha Hunein, Vivienne de Jong, Thom de Jonge, Jurrian Kuipers, Janero Luchies, Dolores Ockeloen, Malissa Pijpstra, Marte Reinders, Rik Pepijn Scharenborg, Nianne Snoek, Lotte van der Veldt, Roos Wiersma Productie: Floor Oostra Fotografie: Sake Elzinga Met dank aan: Geert Oldenkamp, H. Smeenge, medewerkers van Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Hanna Timmers, Loods13, Vooropleiding De Noorderlingen

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2017 Assen Kamp Westerbork

Reageren is uitgeschakeld.