Bo, Inger en Bjorn zwaaien af bij Theater Na de Dam

Op woensdag 11 oktober neemt Theater Na de Dam afscheid van medeoprichter Bo Tarenskeen (sinds 2010), hoofd productie Inger Stam (sinds 2012) en zakelijk leider Bjorn Uyens (sinds 2019).

Bo Tarenskeen, die in 2010 samen met Eymert van Manen en Jaïr Stranders het initiatief nam voor Theater Na de Dam, stopt om zich meer te focussen op zijn eigen werk: het schrijven van toneelteksten, regisseren en acteren. Bij Theater Na de Dam was Tarenskeen naast initiatiefnemer en artistiek begeleider ook dramaturg en tekstschrijver. Zo schreef Tarenskeen in 2023 de tekst van het veelbesproken stuk Waar wij voor strijden, een monoloog voor Jacob Derwig die op 4 mei in Carré werd opgevoerd. Meer informatie over Bo.

Inger Stam begon in 2012 als medewerker marketing en groeide uit tot hoofd productie van Theater Na de Dam. Zij produceerde onder andere voorstellingen in Carré, het programma Nacht Na de Dam in de Amsterdamse Stadsschouwburg / ITA dat vanaf 2015 werd uitgezonden door de NOS, het programma Vuur van de Vrijheid vanuit Wageningen en de nieuwe makers die voorstellingen maakten bij Theater Na de Dam. Lees hier haar column. Inger stopt om zich te focussen op haar bedrijf in Haarlem: De Oerkap.

Bjorn Uyens begon in 2019 als zakelijk leider van Theater Na de Dam. Zijn focus was het bouwen van een stevig team en stabiele organisatie. Hij was initiatiefnemer van een coalitie met Open Joodse Huizen / Huizen van verzet, Vrijheidscolleges en In mijn buurt. Ook maakte hij zich met deze coalitie sterk voor de lobby in Den Haag om te zorgen voor structurele subsidie. Bjorn is in juli 2023 begonnen aan zijn nieuwe functie ad interim directeur bij Stichting Amsterdam 750.