Afgedankt

Theater Rotterdam

Genre: Jongerenvoorstelling, Theater

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Jongeren uit Rotterdam verdiepten zich onder leiding van theatermaker Jasper Vaillant in de geschiedenis van Rotterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling “Afgedankt”.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vochten honderden Surinamers vrijwillig voor de bevrijding van Nederland en Nederlands-Indië. Daarna werden ze afgedankt. Wat is er precies gebeurd met deze vrijwillige helden? En waarom kregen ze nooit volledige erkenning voor hun loyaliteit?

Tijdens de dertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 33 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Jasper Vaillant
Spel: Alicia Mendes, Aimy St Rose Timpson, Ayaz Rasoul, David Eduardo, Efe Selimoglu, Lisa Kleintert, Liya Gebrezgabiher Lemlem, Lucy Abdelaty, Marvelous Tiyjudy, Tsnat Brhane

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
05 mei 2022 Rotterdam Leeszaal Rotterdam West
05 mei 2022 Rotterdam Leeszaal Rotterdam West
04 mei 2022 Rotterdam Leeszaal Rotterdam West

Reageer