Als we niets doen

Nationaal Monument Kamp Amersfoort

Genre: Jongerenvoorstelling

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Jongeren uit Amersfoort verdiepten zich onder leiding van theatermakers Maike Pijnappel en Julia Spoelstra in de geschiedenis van Kamp Amersfoort ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling “Als wij niets doen”

Als je je verzet, dan kom je in Kamp Amersfoort. Of je nou een radio op je keukentafel hebt staan of onderduikers in je kelder. Zou jij het doen, verzet bieden? En wat als we dat niet doen?

Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 300 jongeren in 42 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2023 van betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
05 mei 2023 Amersfoort Nationaal Monument Kamp Amersfoort
04 mei 2023 Amersfoort Nationaal Monument Kamp Amersfoort
04 mei 2023 Amersfoort Nationaal Monument Kamp Amersfoort
04 mei 2023 Amersfoort Nationaal Monument Kamp Amersfoort

Één reactie

  1. Hans Mol schreef:

    Bij onze bezoeken aan Nederland hoort Amersfoort er meestal ook bij. Dit jaar cv komen wij naar Nederland midden mei. Mijn vraag is of na 5 mei de voorstelling te zien is op internet.

    Met vriendelijke groeten vanuit Israël

    Hans Mol

Reageer