Betty Oudkerk

Na de Oorlog

Duur: 90 minuten

Judith Goudsmit vertelt op woensdag 4 mei in Perdu het indrukwekkende verhaal haar moeder Betty Oudkerk, een kinderverzorgster in verzet. Betty redt samen met twee andere kinderverzorgsters 600 kinderen uit de crèche tegenover de Hollandsche Schouwburg. Maar hoe kan iemand die zoveel lef heeft getoond, het zo lastig vinden om daar trots te zijn? Een bijzonder verhaal over moed en verzet, dat nooit mag worden vergeten.

Antisemitisme, uitsluiting en ontmenselijking
Judith heeft samen met een professionele theatermaker haar persoonlijke verhaal ontwikkeld in tekst, vorm en beeld. Nadat zij meerdere malen als gastspreker voor de klas heeft gestaan, staat Judith nu als verteller op de planken om haar familiegeschiedenis met een breed publiek te delen. Judith: ‘Er is nog steeds zoveel uitsluiting en kwetsing in de wereld. En dat is wat mij zo drijft om het verhaal over mijn moeder te vertellen. Dit mag nooit meer gebeuren.’ Na afloop van haar verhaal zal Judith met het publiek in gesprek gaan over thema’s als antisemitisme, uitsluiting en ontmenselijking.

Bekijk hier de mini-docu met Judith Goudsmit.

De deuren gaan open om 19.30, programma start om 19.45. De 2 minuten stilte worden samen gehouden tijdens dit programma.

Verteller: Judith Goudsmit
Tekstschrijver/regisseur: Jelle Zijlstra
Fotografie: Mijke Bos
Film: Noël van Rens
Productie: Na de Oorlog

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2022 Amsterdam Perdu

Reageer