Bevrijding zonder afscheid

ToBe Cultuurcentrum

Genre: Jongerenvoorstelling, Locatietheater

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, Volwassenen

Jongeren uit Dordrecht verdiepten zich onder leiding van theatermaker Yara van Engelen in de geschiedenis van Dordrecht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Bevrijding zonder afscheid.

Betsy en Hans groeien samen op, maar door de oorlog scheidt hun wegen. Ze kunnen niet eens afscheid van elkaar nemen. Hoe vier je vrijheid als je zoveel dierbaren bent verloren? Een voorstelling met toneel, dans en poëzie.

Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 300 jongeren in 42 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2023 van betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Yara van Engelen
Tekst: Yara van Engelen
Spel: Ravi Rekker, Roan van Ewijk, Maya Zappeij, Sarah Mooij, Sanne Pol, Merel Bakker, Ilay Stevense, Eli van Zwol, Ilke Boer, Robin van Ewijk, Belle van Pelt, Joris Libert, Yara Naaijen, Isis Menheere, Ava Kloens en Lene Smit
Productie: ToBe Projectbureau

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2023 Dordrecht Stadhuis Dordrecht

Reageer